Veckans nya rätt - v 19 Del 1
Den här veckan blir det två nya rätter faktiskt. Imorgon är den riktiga, den som jag ska göra och den som jag har valt ut. Idag ville mamma prova ett recept som hon hittat i en Buffétidning. Det vart riktigt gott!
Ingredienser
Ett paket äggnudlar (snabbnudlar i receptet)
1 påse frysta fisktärningar
1 gul lök
1 msk koriander
1-2 msk currypaste
1 burk kokosmjölk
2-3 salladslökar
Tina fisken. Skala, halvera och skär 1 gul lök i skivor. Fräs löken i olja med hackad koriander i en kastrull i ca 1 min. Tillsätt curryaste och 3 msk av kokosmjölken. Fräs i 1-2 min, rör då och då. Tillsätt resten av kokosmjölken och 1 dl vatten. Låt småkoka i 5 min. Stek fiskbitarna runtom i olja i en het stepanna, ca 3 min. Krydda med salt. Lägg fisken i såsen och låt sjuda i ca 3 min. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär salladslökarna i strimlor och strö över grytan. Garnera med lite strimlad koriander.

Ingredienser
Ett paket äggnudlar (snabbnudlar i receptet)
1 påse frysta fisktärningar
1 gul lök
1 msk koriander
1-2 msk currypaste
1 burk kokosmjölk
2-3 salladslökar
Tina fisken. Skala, halvera och skär 1 gul lök i skivor. Fräs löken i olja med hackad koriander i en kastrull i ca 1 min. Tillsätt curryaste och 3 msk av kokosmjölken. Fräs i 1-2 min, rör då och då. Tillsätt resten av kokosmjölken och 1 dl vatten. Låt småkoka i 5 min. Stek fiskbitarna runtom i olja i en het stepanna, ca 3 min. Krydda med salt. Lägg fisken i såsen och låt sjuda i ca 3 min. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär salladslökarna i strimlor och strö över grytan. Garnera med lite strimlad koriander.

Kommentarer
Trackback