Veckans nya rätt - v 19, Del 2
Ingredienser
4-6 port
en formfranska (det går åt 27 skivor)
Fyllning 1
1 1/2 pkt bacon
1 purjolök
3 dl creme fraiche
salt & peppar
Fyllning 2
3 kokta ägg
3 dl vispgrädde (jag körde 2,5 dl mellangrädde)
dill
salt & peppar
Topping
3 skivade tomater
riven ost, tex Gouda
Skär bort kanterna på formbrödet. Lägg 9 st som botten på en bakpappersklädd plåt. Stek bacon (klippt i bitar) och purjolök (strimlad). Tillsätt creme fraichen och smaka av med salt & peppar. Bred detta ovanpå lagret med brödskivor. Lägg sedan på ännu ett lager bröd. Hacka de kokta äggen och blanda med vispad grädde. Smaka av med dill, salt & peppar. Bred röran på brödet och toppa med de sista brödskivorna. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg över bröden. Strö över rikligt med riven ost. Gratinera tårtan i 200 C, ca 15 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en blandad sallad till.
Vad duktig du är på matlagning! inspirerande blogg.