Videoblogg

Här kommer bloggens allra första videoblogg! Har använt mitt nya stativ och satt upp kameran på en kökslucka. Blev ju lite roligare vinkel sådär. Som det hörs så är jag numera riktigt sjuk. Förkyldningen slog till ordentligt igår. Jäkligt tråkigt, hoppas det går över snart! Nu ska jag krypa ned och kolla på film :)


Veckans nya rätt - v 17

Den här veckan provade jag en tortellinisoppa. Den var helt okej, älskar tortellini. Dock lider det ju mot sommaren så varma soppor är det ju snart slut på för den här gången. Receptet är hittat här.

Ingredienser (2 port)

1 röd paprika
2 schalottenlök
3 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
6 dl vatten
1 dl grädde
Salt & peppar

Koka tortellini till 2 pers enl. förpackningen. Under tiden pastan kokar går du denna goda soppa. Skär paprika och lök i mindre bitar och fräs på i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, fond och vattnet. Kör soppan med stavmixer direkt i pannan och låt sedan koka upp. Tillsätt grädden och sjud ca 5-8 min. Smaka av med salt & peppar. Vänd ner tortellinin i soppan. Smaklig måltid! Garnera med färsk oregano.


Mjuka fötter

Var till apoteket idag och köpte en salva till fötterna. Tänk vad enkelt det är att glömma ta hand om något man använder varenda dag. Mina fötter blev verkligen uppfräschade av fotbadet och det. Med tanke på alla promenader jag går varje dag så är det klart att det känns efter ett tag. Så nu ska jag bli bättre på att ta hand om dem!

På tal om fötter så funderar jag på att plocka fram de gamla inlinesen ur garderoben imorgon och ta en vända. Eller egentligen har jag tänkt göra det hela veckan, men har dragit på mig en förkyldning och orken är inte riktigt där den borde vara. Men imorgon kanske jag kommer till skott! Hoppas ;) Roligt att variera träningsformerna!


Den skabbiga effekten har jag skapat i photoshop, egentligen är badrummet ganska fräscht! ;)

Hårdträning

Idag har jag och hunden tränat lite agility på klubben. Har anmält honom till en tävling på lördag, han ska få köra två lopp. Eftersom vi inte tränat mycket alls sedan förra sommaren så är det hårdträning nu veckan ut. Han var i varje fall skitduktig idag, igår var han lite okoncentrerad. Men det är förståeligt eftersom han inte fått köra så mycket på länge. Försökte filma lite för att visa, men filmningen la av efter 25 sekunder. Visade sig att mitt minneskort var för vekt, så nu har jag beställt ett nytt, som lagrar snabbare. Vill ju kunna filma mina lopp i full HD! :D


Urax på klubben

Istället för..

Tänkte lägga upp lite tips på lite nyttigare saker att snaska på när man vill ha fredagsmys. När jag är lite småsugen på godis eller så, då funkar vindruvor minst lika bra under kvällar framför tvn. Tycker det är riktigt gott och ganska sött också. Själv gillar jag de gröna bäst.


Onda fossingar

Det märks på flera sätt att jag rör mycket mer på mig nu. Bland annat genom att jag fått trötta och hårda fötter. Har fått några blåsor så idag tog jag fram det gamla fotbadet och mjukade upp dem lite på massageläget. Sen filade jag alla hårda partier lite och stack hål på blåsorna. Eftersom jag inte äger någon fotcreme så tog jag lite lotion på dem. De känns mycket bättre nu! Borde börja ta hand om dem bättre, är ju sådan som går mycket barfota på sommaren. Ska nog köpa någon bra salva i veckan.


Tabu

Lite babbligt inlägg, men jag var bara tvungen att skriva av mig lite grann.. :)

Allt som har med vikt att göra är känsligt. Så är det bara! Men att kalla någon mager kan påverka någon lika mycket som att kalla någon tjock. Media sparkar bakut. För att få bort smalhetsen så dissar man de magra istället, hur rätt är det?

Ätstörningar är också något väldigt känsligt. När jag gick i gymnasiet var vi på en av våra kompisar som gick ned i vikt och sa att hon var för smal och borde äta mer. Det ångrar jag idag. Hon hade med största sannolikhet inga ätstörningar. Att få den kommentaren när man faktiskt vet vad man gör kan vara ganska stötande. Det har hänt mig flera gånger. När jag var 16 och hade gått ned 7 kg så sa båda mina bästa vänners mammor till mina kompisar att akta så jag inte fick anorexia.

Anorexia är ju inte en bieffekt av viktminskning, det är ju snarare tvärt om.

Det här med belöningar när det gäller viktminskning, det tror jag inte på. Det skulle aldrig fungera för min del. I varje fall inte belöning i den åsyftningen till att äta godis/choklad/glass/snacks osv. Det är lite som knark för mig. Inte belönar sig en rökare med en cigarett efter att ha varit rökfri i en månad? Då belönar jag mig hellre med någon god, fetare favoriträtt eller att äta ute.

Jag har sett ut på många sätt under mina 21 år. Jag har varit liten, jag har varit stor, jag har varit lagom. Nu har jag valt att ta steget längre, se om jag klarar det. Det är en utmaning, det är roligt! Det är inte laddat med ångest, depression eller något annat negativt. En av de få saker i mitt liv som är roligt just nu.

Vi är väldigt snabba på att dömma varandra, ska fan bli bättre på att inte dömma folk jag träffar. Jag har inte ens råd med det eftersom jag har svårt att träffa nya människor.


Före- och efterbilder på mitt ansikte från när jag var 16 år.

Först självförtroende

Självkänslan går ju väldigt mycket i vågor. Förra våren var jag väl inte direkt jättenöjd med mitt utseende, men ju närmare sommaren kom desto bättre kändes det! När vi var på barndop i juni i fjol så togs bilden nedan och då kände jag mig mycket vacker, trots alla extrakilona. Jag tror att det hade mycket att göra med att min hy äntligen började bli mycket finare. Det var dock efter att min självförtroende-nivå gått upp på topp som jag bestämde mig för att försöka gå ned i vikt lite. Kanske låter skumt, men på så sätt är lite lättare för man älskar sig själv redan innan och under processen.

Självkänslan har bara blivit bättre och bättre såklart. Det här året har verkligen känts bra på det viset, för jag tycker så mycket om mitt yttre och trivs med det! Den känslan borde alla få ha!


Jag och brorsan utanför vår mosters villa i Stockholm

200 hästkrafter?

Idag när jag och Urre var ute och promenerade så gick vi förbi ridskolan i Karlslund. Jag blev lite överaskad att de fortfarande var ute (tänkte inte på att det var söndag) och de blev lite nyfikna på oss och undrade varför jag skrek så på min hund (blev så arg när det helt plötsligt kom en lösspringande hund mot min lösspringande hund och Urax inte lyssnade).

De är verkligen kraftfulla och vackra, hästar. Man förstår faktiskt varför man säger "hästkrafter". Jag växte upp som hästtjej. Började i 6-årsåldern och slutade i högstadiet. Innan jag slutade så red jag faktiskt på skoltid då min skola hade hästprofil. Hästar är fortfarande roligt och det händer att jag rider ibland, nu var det dock ett tag sedan. Riktigt bra styrketräning om inte annat. Ben, rumpa, rygg, mage, armar, ja allt! Usch kan nästan känna smärtan i ljumskarna när man inte ridit på länge. Man har ont i en vecka!


Morgonpromenad

Veckans nya vana är en längre promenad innan frukost. Än så länge går turen genom varbergaskogen, alldeles lagom lång vända. Härligt att börja dagen med lite frisk luft och kroppen vänjer sig fort vid att få vänta lite på energiintaget.


Nya byxor!

Jag måste bara få gotta mig lite på bloggen. Var och shoppade järnet igår i Stockholm. Hittade ett par snygga jeans inne på en H&M. Minsta storleken som fanns var 28 och de satt lite löst så jag gick vidare till 2-3 stycken andra butiker för att se om det kunde finnas en 27:a. I sista butiken hittar jag en 25:a och tänker fan dessa får jag nog inte på mig. Tar dem ändå och provar, och de sitter som en smäck! Så då kände jag mig riktigt slank ska jag tala om. Ända till kvällen när jag proppade magen så full så den blev sur på mig ;)


Snygga slitningar!


Jag förra våren, defenitivt ingen 25:a! En av de sista bilderna på mig själv som jag verkligen inte tycker om. Till sommaren fick jag dock riktigt bra självförtroende, men mer om det imorgon! Love yourself for who you are!

Blåbärspaj

Idag "tillät" jag mig själv att njuta av en blåbärspaj i gamla stan. Innan förtärde jag en lax- och spenatpaj som var riktigt god. Jag tycker ändå att det funkar rätt bra att fuska lite när man är bortrest, för när man kommer hem igen så kan man ladda om och inte fortsätta fuska på samma sätt som om man faktiskt fuskar i vardagen. Dessutom var det ju min födelsedag ;) Nu är jag i varje fall hemma i Örebro igen, har haft en jättebra helg i Stockholm men nu är jag alldeles slut.


Festmåltid

Ibland får man unna sig ;) Är i Stockholm till imorgon och åt en trevlig middag med två klasskompisar ikväll. Den bestod av:

Förrätt: Sallad av två olika slag
Varmrätt: Västerbottenpaj (alltid norrländskt med dessa donnor)
Efterrätt: GB Glace
Kvällsmys: Morots- och gurkstavar med dipp

Eftersom min mage inte är van vid så här stora mängder mat så protesterade den lite, men nästa vecka är vi back on track igen med ny motivation!


Snyggingen själv äter glass!

Jag är en te-drickare

Jag dricker te varje kväll till kvällsmaten. Kaffe är inte alls min "cup of tea" så att säga. Läste för ett tag sedan att grönt te skulle vara bra för matsmältningen, så bestämde mig för att prova. Alltid kul att hitta nya favoriter ändå. Innan så har jag druckit frukt-te, främst twinings svarta citronte, och liptons russian earl grey. Nu har jag druckit twinings green tea and cranberry några kvällar och det är också gott! Det tar några koppar innan man vänjer sig och nu börjar jag gilla det.


Äta ute

Ikväll har jag ätit ute med familjen. Gick till en pub/restaurant som heter Stallyktan här i Örebro. Tog mig en laxfilé med kräftskjärtar och pressad potatis. Var riktigt smarrigt. Till efterrätt åt jag hallonsorbé!


Min mat


Jag och brorsan som åt fish and chips.