Träningskläder

Fasen vad kul det är att köpa snygga träningskläder. Det är en motivator i sig egentligen! Idag var jag ute och spanade på lite sport-BHar, för jag har bara en enda och den är inte så bra egentligen. Köpte den på Lindex för ett år sedan kanske. Så nu har jag införskaffat två nya, av lite bättre kvalité. De är jättesköna och alla saker sitter på plats så att säga ;) En babyblå från InterSport och en grå från Triumph.

Tycker det är så tråkigt att det finns mest svarta och vita sport-BHar. Jag är en färgglad tjej! Hittade några rosa, någon grön och någon gul, men sen ska de ju sitta skönt och finnas i rätt storlek också. Men jag diggar den gråa också!


Suddiga bilder i den smutsiga spegeln.

Dagens träning

Idag tog jag en skön joggingtur i varbergaskogen. Det är jäkligt härligt att dra ut och springa lite faktiskt! Mina nya skor var en väldigt bra investering också, riktigt sköna att springa i. Dessutom har jag diverse blåsor och skavsår på fötterna nu efter några nya skor, men de gör inte alls ont i träningsskorna. Idag kände jag verkligen att min kondition har blivit bättre, sprang en extra minirunda i skogen så blev väl i varje fall 3 km. Dessutom kände jag att jag hade orkat längre så nästa gång blir det nog 1,5 varv.

Efteråt tränade jag lite styrka i trädgården. Lite mage och rygg med planka, lite lår och rumpa med utfall och armar och rygg med mitt egengjorda träningsredskap. Det är faktiskt riktigt bra, man tar inte bara i med armar, utan rygg och nacke också. Ger mig ordentligt med träningsvärk dagen efter!


Uppvärmning

Det är viktigt med uppvärmning, både av sig själv och hunden. Det är dock mycket svårare att värma upp en hund än sig själv tycker jag, och mig själv har jag inte haft en tanke på att värma så mycket tidigare. Nu har jag börjat bli bättre på det och med mig själv känner jag ju när jag börjar bli varm och kan öka på lite. Svårare med hunden för man kan ju inte fråga. Men han får ju följa med när jag värmer så då lär han ju bli lite varm i varje fall.

Det är lite intressant det där med kroppen och så. När jag ska jogga värmer jag upp genom att promenera till spåret, det faller ju lite sig självt liksom. Men det är mycket tråkigare att värma upp sig inför styrkepasset. Måste skärpa mig där tror jag och göra det ordentligt varje gång.


Framsiktsmål

Mål är ju viktiga att ha när man vill bli bättre på något, det är riktigt bra motivation att komma igång. Nu har jag ett mål med min jogging att sikta mot! Min mammas jobb brukar varje år vara med och gå/springa blodomloppet som går av stapeln här i Örebro i augusti. Två år har jag gått med mamma, så iår bestämde jag mig för att jag skulle springa! Valde att springa 5 km och inte 10 km, man ska inte ta sig vatten över huvudet. Så i veckan ska mamma anmäla oss! Maten man får efter loppet brukar vara jättegod.


Blodomloppet 2007. Idefix fick bära min medalj!

Blir sur på mig själv..

..när jag fattar hur jäkla feg jag varit! Ikväll åts det pizza med tjejkompisar och jag bestämde mig för att beställa en pizzasallad och prova. Det var asfräscht att äta på pizzan ju! Varför har jag gått och trott att det är så äckligt för?! Ne blir sur, allt gott man gått miste om för att man inte vågat prova!


Delade en La Bussola med bästa vännen

Nyponsoppa

Igår tog min blåbärssoppa slut så idag blev det dags att prova nyponsoppa på gröten istället. Det var också gott! Den kändes lite rinnig, men kanske blir den tjockare nu när den är inställd i kylen? Tycker fortfarande allra bäst om katrinplommon i gröten, men det är ju kul att variera sig lite också!


Följer mitt motto

Man skulle nog kunna säga att mitt motto just nu, inom hälsa och kost, är att våga prova nya saker! Detta går riktigt bra faktiskt. Igår på pizza hut så tog jag saker jag aldrig trodde jag skulle gilla ur salladsbuffén. Bland annat kikärtor och kidneybönor. Idag fick det här paketet följa med i kundvagnen på ICA. Vi ska äta sallad på söndag och då ska jag äta kikärtor!

Dessutom har jag börjat intressera mig mer för näringsinnehållet i matvaror. Förr tittade jag mest på kaloriinnehållet, men nu är jag nyfiken på de andra också. Främst protein och kostfibrer, men även kolhydrater och fett. Då hur mycket sockerarter och hur mycket mättat fett är intressant. Kikärtorna såg ju riktigt bra ut! Bra skit helt enkelt!


Per 100 g: Kalorier 120, Protein 7 g, Fett 2.4 g, Kolhydrater 18.9 g, Kostfibrer 5.6 g

Veckans nya rätt - v 21

Denna vecka fick det bli något jag funderat på ett tag - Amerikanska pannkakor! Har faktiskt smakat ett par misslyckade sådana en gång tidigare, men jag har aldrig gjort dem själv. Så idag stektes det tjocka pannkakor och det åt vi med en god fruktsallad gjort av banan, äpple, apelsin, fikon, vindruvor, physalis, kiwi och jordgubbar. På hade vi såklart också lönnsirap. Det var riktigt gott! och ganska sött också för att vara middag.

Receptet hittade jag här!

Ingredienser till 4 portioner
3 Ägg
5 dl Mjölk
5 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver 
2 msk Vaniljsocker 
1 knapp dl Florsocker (jag tog en halv deciliter)

1.
Vispa upp äggen tillsammans med mjölken.
2. Sikta i resterande ingredienser och vispa tills smeten är slät.
3. Låt stå och svälla i en kvart.
4. Stek pannkakorna på båda sidorna i smör tills de fått fin färg.


Åt två stycken och blev proppmätt. De är helt klart matigare än vanliga pannkakor.


Terrängpromenad

Jag försöker variera min träning lite just nu, inte bara ta vanliga promenader hela tiden. Idag bestämde jag mig för att ta bilen till ett ställe som heter Ånnaboda, 1-2 mil utanför Örebro. Där är det jättefin natur och idag var även vädret toppen. Här är det lite hårdare terräng än inne i stan med stenar, backar, rötter och you name it. Vi tog oss hur som helst ut i ett spår mot Sutterboda på 6,5 km. Vi kom nästan hela vägen fram innan vi kom till ett ställe med vatten som jag omöjligt kunde ta mig över utan att bli dyngsur om fötterna. Så där vände vi helt enkelt och gick tillbaka. Så en mil har vi nog gått ändå, jag och herr Lurv, förmodligen lite mer.

Det var härligt att komma ut lite, men nu är benen helt slut. Imorgon ska jag och mamma iväg och tävla med hundarna, undrar om jag kommer kunna springa ;)


Utan Urax skulle promenaderna vara mycket tråkigare. Han tog årets första dopp idag också. Fast han doppar bara ben och mage ;)


Vatten är viktigt att ta med, inte bara till mig själv utan framför allt till hunden! Vände midjeväskan bak på rumpan för att den inte skulle vara ivägen när jag vandrade.

Tjejmiddag på Pizza Hut

Ikväll hade jag och några tjejkompisar planerat in middag på Pizza Hut. Min vän Madde flyttar från Örebro och tillbaka till Sundsvall i helgen så det var väl lite flyttparty kanske. Det blev en trevlig kväll hur som helst och jag åt en jättegod pizza med räkor, ananas, jalapenos, BBQ-sås, purjo och persilja. Jag som aldrig gillat ananas tyckte mycket om det i pizzan. Som förrätt tog jag av buffésalladen och sen blev det efterrätt också, glass med chokladsås, marschmellows och chocolate chip cookies. De andra tre körde på exakt samma pizza och efterrätt så jag var lite egen som vanligt ;)

Men detta var bara veckans första pizza. På lördag väntar tjejkväll med pizza och kompisar, vilket uppföljs av utekväll på Frimis.


Nya träningskläder

Var iväg till Stadium idag, de har outlet, 40-70%! Var ute efter ett par skor att jogga i. Nu innan har jag använt ett par av min mammas gamla, de har varit väldigt sköna att springa i, men mindre sköna att gå i eftersom hon har en storlek mindre än mig. Så nu har jag köpt ett par egna, ett par Nike som var på 50% rabatt (400 spänn). Med kom även ett par tajta träningsbrallor, 50% och ett par shorts (39:-).

Så jag tog en joggingrunda och de var jättebra! Väldigt lätta och luftiga. Snygg färg dessutom, cyan med magentadetaljer!


Snygging ;) måste lära mig ta hoppbilder med självutlösaren.

Be inspired by all the colors!

Jag har varit nere i en svacka nu i några dagar vad gäller min kost. Det har delvis varit jobbets fel. Att jobba 8 timmar varje dag är något min kropp inte är van vid. Har varit trött och sliten, inte sovit tillräckligt många timmar. Sen är jag ett litet kakmonster och det har funnits fri tillgång på jobbet. Eller ja, egentligen kanske inte jag skulle äta så många, men vad tusan de har ju fått gratis arbetskraft i 3 dagar nu eftersom jag skulle lära mig allt så något kan de bjussa på! (nu är dock "inskolningen" slut och jag ska inte tillbaka fören i juli).

Så fick jag plötsligt inspiration! Precis vad jag behövde, nämligen en ny utmaning att lägga tid och tanke på. Jag äter nämligen alldeles för lite grönsaker. Det eftersom jag innan fokuserat för mycket på att grönsaker är sallad. Förklaringen till varför sidsallad inte riktigt funkar som jag vill: Man börjar alltid med den varma maten och då tar man lika stor portion som man skulle göra annars och sedan äter man sallad OCKSÅ. Grönsaker är fiberrikt och nyttigt och gör att man håller sig längre och fyller ut magsäcken och håller sig mätt. Grönsaker är något perfekt att "spä" ut den vanliga maten med. Dessutom kan det absolut vara gott om man anstränger sig lite och varierar lite!

Så min utmaning är: Äta någon frukt eller grönsak till varje middagsmåltid. Dessutom sträva efter att prova nya grönsaker och hitta nya favoriter!

Exempel på grönt jag blev sugen på:
 Rivna morötter, till t.ex. köttfärssås
 Kronärtskockor, även det i köttfärssås t.ex.
 Fruktsallad, till pannkakor

Faktum är ju att lite färggranna grönsaker kan göra att din maträtt ser mycket godare ut! Det piggar upp!


Paprika är en grönsak jag hade svårt för länge, but it's growing on me! :D

Våga prova!

I bilen hem från jobbet idag kom en intressant diskussion upp som fick mig att bestämma en sak. Vi började nämligen prata om svamp, något jag precis börjar lära mig äta. Anna, som lär upp mig på jobbet nu, sa att hon inte alls tycker om svamp men att hon inte visste varför, för hon tyckte om doften av det.

Jag har varit en sådan där person som aldrig vågar prova saker jag inte tror att jag tycker om. Men det är annorlunda nu, jag är nyfiken, jag vill testa! Jag tror också att det kan vara så psykiskt att om man är inställd på att det ska vara äckligt så kommer man inte heller att tycka om det. Min bror tex. som vägrar äta lätt och lagom oliv på sina mackor. För han "tycker inte om" oliver (han har aldrig smakat) men vi lagar ju förtusan mat i olivolja! Det roliga är att han säger att det smakar oliver, han vet ju inte ens hur de smakar?

Så nu har jag bestämt att jag SKA testa allt nytt jag erbjuds så länge det är något som jag anser är ätbart/mat. Dessutom ska jag sträva efter att prova rätter med ingredienser som jag inte tidigare provat.

Idag blev jag riktigt sugen på att prova kantareller!


Åt min allra första omelett i vintras/våras någon gång. Riktigt gott ju!

Exprimentera

Idag var det middag på egen hand. Mamma håller kurs på klubben på tisdagar och idag var sista gången. Så när jag kom hem vid halv sex så kunde jag bara ställa mig och laga vad jag själv ville. Jag tycker det är väldigt kul att exprimentera och idag blev det äggnudlar med ägg och räkor, och en stark, kryddig soja till det. Ser kanske inte så aptitligt ut, men det var gott :)

Jag älskar att exprimentera numera ;)


Ylva testar: Laxbollar

Idag provade jag alltså de små bollarna med lax från ABBA. Det var gott, men lite smaklöst får jag lov att säga. Smakade på såsen igår och då bådade det mycket gott. Den var god och hade lite, lite sting. Men när jag åt den idag med bulgur och lite grönsaker så var den inte alls lika smakfull.

Egentligen står det på den att det passar till pasta, men jag kände för bulgur istället. Imorgon blir det samma mat till lunch, kanske även på onsdag om det räcker.